Masak kicap???? Memang confirm semua orang tahu masak kicap, tak kira la ayam, daging, ikan or ape2 yang sewaktu dengannya..hahaha..Tapi aku tidak pedulik..aku nak share jugak masak kicap style turun temurun tuan blog...hahaha..Biasanya masak kicap orang tak letak cili blender..tapi aku suka letak cili kisar baru terangkat..hahaha..selain makan dengan nasi, aku suka makan dengan ketupat palas (telan air liur wehhh)..
Bahan-bahan :-
~cili kisar~
Ikan, tomato. halia muda, bawang
Kicap mesti ada ^_^
Sos tiram
Cara-cara :-
Garam kunyitkan ikan kita
Goreng
Tumis halia
Masukkan cili kisar
Bila Garing, Masukkan sos tiram dan air sikit, jangan banyak sangat air..
Kicap (aku tak letak garam, kalu korang nak masin lagi, sila tambah ikut deria rasa..hahaha)
Masukkan Ikan goreng tadi
Masukan bawang + tomato dan tunggu mendidih...
~ Tarraaaaaaaa ~
(^_^)y
Okey dah siap masak boleh hidangan bersama nasi panas...Sedapnya 'Ikan Masak Kicap' ini..(masuk bakul angkat sendiri hokeyyy..T_T )..Selamat mencuba ye..Jumpa lagi korang...Assalamualaikum..
(^_^)y
No comments:
Post a Comment